SREČANJE ZASAVSKIH UPOKOJENCEV

Po dolgoletnih srečanjih v Radečah,se je letos pokrajinski predsednik društev upokojencev gospod Janez Malovrh odločil za spremembo. Srečanje Zasavkih upokojencev ( Litija, Zagorje, Trbovlje,Hrastnik in Dol pri Hrastniku ) je bilo v Rimskih Toplicah.

v Rimske Toplice smo se odpeljali z avtobusom, ki ga je doniral župan gospod Miran Jerič, udeleženci pa smo prispevali 10 eurov ( vključeno je bilo:malica , bogato kosilo ,nekaj pijače in neomejeno kopanje v zunanjem bazenu )

Koordinator srečanja gospod Cveto Gerčer je poskrbel za naš ,kratek čas. K ot smo že omenili neomejeno kopanje v zunanjem bazenu je še sledilo: balinanje na dveh stezah,ogled domačije Aškerc,ogled kartuzije v Jurkoštru,veliko priložnostih igric in pohod po Ruski stezi.

Hrastničani smo se kar odločili za pohod po Ruski stezi, ki nam jo je predstavil predsednik društva Dol gospod Drago Kolar. Tisti, ki pa niso nič našli v tako bogati ponudbi ,so se družili in poslušali  živo glasbo domačega ansambla ali pa so šli do stojnic ,kjer so se raztavljala ročna dela.Tudi naše Marjetice so imele svojo stojnico.

Kar hitro je bila ura  pet popoldan ,saj smo se dogovorili že na samem začetku, da se odpravimo  ob tej uri proti domu.

Domov smo se po pripovedovanju odpravili dobrovoljni.

Naš slogan pri prijavi za srečanje je bil, PRIJAVITE SE, LUŠTNO BO.

Spoštovani organizatorji, hvala Vam za luštno druženje, ja, takih druženj nam manjka, prosimo Vas ,pomagajete nam do čimveč takih srečanj.

Srečno in hvala do prihodnjič.