DAN ZA SPREMEMBE V DOMU STAREJŠIH HRASTNIK

Dan za spremembe je največja vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in pod okriljem Slovenske filantropije poteka že od leta 2010. Letošnji dan poteka pod sloganom PREMAGAJMO OSAMLJENOST.

Da se bomo prostovoljci programa Starejši za starejše DU Hrastnik in Dol pri Hrastniku odločili, da letošnji, že 12. Dan za spremembe, posvetimo stanovalcem doma starejših v Hrastniku, je bilo nekaj povsem samoumevnega, ker menimo, da si to po tem corona letu zaslužijo in predvsem zato, da jim povemo, da mislimo na njih, jih spoštujemo in imamo radi.

Ob tem pomislim na tisto lepo Pavčkovo misel: »Sreča je srečati prave ljudi, ki v tebi pustijo dobre sledi«. In ta misel nas je vodila, ko smo skupaj z našimi najmlajšimi v vrtcih, osnovnošolci in mladinci združili svoje ideje in zamisli ter za stanovalce doma  izdelali mozaike lepih misli, želja, risb in čisto prave pravljice Pikapolonica Srečka, ki so jo pripravili naši najmlajši.

Srce nam je ogrela pripravljenost vseh povabljenih k sodelovanju pri sestavi tega lepega mozaika, ki izraža naklonjenost in spoštovanje stanovalcem doma starejših, ki so ga po svoje izkazale vse generacije – od naših najmlajših v vrtcih, šolarjev in mladih, do nas prostovoljcev programa Starejši za starejše DU Hrastnik in Dol pri Hrastniku.

In tako smo se v soboto, 17.4.2021, opremljeni z izdelki in dobro voljo napotili v naš dom. Vzdušje, prijetno kramljanje in smeh, vse v varni in zaščiteni opravi, je težko opisati z besedami. Bilo je tako spontano, prijetno, domače – balzam za dušo in srce.

Upam, da bodo stanovalci in ostali ob gledanju in branju mozaikov in pravljice, ki so jo tako prisrčno pripravili naši najmlajši, spoznali, da mislimo na njih in komaj čakamo, da se zopet vidimo v živo, nazdravimo, kaj pametnega povemo, zapojemo, se zazremo v oči in nasmejemo iz vsega srca.

Kako lepo nam bo ob ponovnem snidenju pa so jim z ubranim petjem sporočili tudi pevci MPZ Svoboda, ki se prostovoljcem vedno prijazno in dobrovoljno pridružijo.

Velika zahvala za skrb, nesebično pomoč in lep sprejem, pa je namenjena vodstvu in vsem zaposlenim v domu starejših Hrastnik.

Jerica Laznik