ČETRTKOVA SREČANJA UDELEŽENCEV PROGRAMA STAREJŠI ZA STAREJŠE

Sedaj, ko smo dobili občutek, da se stanje epidemije počasi izboljšuje, smo se odločili, da z majhnimi koraki poskušamo doseči oblike stikov, druženj in pomoči, ki smo jih z našimi uporabniki gradili vrsto let in  prinašajo zadovoljstvo in lepe občutke pri vseh sodelujočih.

Skupna odločitev je bila, da se naša četrtkova srečanja ponovno pričnejo v mesecu juliju in naredili plan vse do konca septembra oziroma do takrat, ko bo to dopustno in varno na vse nas.

 

Kar petnajst mesecev nas ni bilo pri naših mladih prijateljih v MCH, zato pa je bilo srečanje tako prijetno, nasmejano, prijazno. Toliko smo si morali povedati, da v dveh urah srečanja nismo utegnili zaigrati niti ene same družabne igre in občutek imam, da bo tudi naslednjič podobno. Ugotovili smo, da so naša srečanja prerasla v prijateljstva in tovarištva, ki jih ne zmanjša več ne razdalja ne čas. In to je bilo eno najlepših spoznanj.

 

Naša srečanja bomo do nadaljnjega prilagajali trenutni situaciji in epidemiološkim zahtevam in obveznem upoštevanju PCT, zato smo se odločili, da tombole do nadaljnjega ne bo. Namesto nje bomo en četrtek v mesecu namenili druženju zunaj, sprehodu in spoznavanju kakšne nove senčne potke.

 

Ker smo za naša srečanja omejeni s prostorom in vsakokratnimi omejitvami prosimo, da svojo udeležbo na srečanjih predhodno javite svojim prostovoljcem.

 

Veselimo se srečanja in druženja z vami,

 

 

Jerica Laznik, koordinator programa SzS