LETNO SREČANJE PROSTOVOLJCEV PROGRAMA STAREJŠI ZA STAREJŠE DU ZASAVSKE POKRAJINSKE ZVEZE

Tako, pa nam je uspelo izpeljati naše srečanje, ki smo ga zaradi enoletne prekinitve z veseljem pričakovali. Ta srečanja vedno prinesejo nova prijateljstva, vesela snidenja, izmenjave izkušenj in dobrih praks ter iskrenje novih idej in načinov, da se tudi v teh corona časih lahko podružimo in nudimo pomoč našim starejšim uporabnikom. Predvsem pa je to dan za veselje, petje in širitev dobre volje ter širokih nasmehov.

In tako je tudi bilo. Dobili smo se v prijetnem okolju, ki premore nadvse prijazne ljudi – Pr Čop na Podkumu. Šef Lojze s svojo dobro uigrano ekipo je poskrbel, da je bilo naše druženje razgibano, da smo ob okušanju dobrot zaprli oči od ugodja in pozabili na vsakdanje skrbi.

S svojim prihodom nas je razveselila naša vodja programa SzS na ZDUS ga. Rožca Šonc, ki nam je namenila lepe besede vzpodbude in zahvale za opravljeno prostovoljsko delo, ki se še posebej pozna in ceni v času preventivnih ukrepov in epidemije Covid. Prostovoljce pri svojem delu ni ustavil niti virus in pokazali so kako resničen je izrek – kjer je volja tam je pot.

S svojim prihodom, prijaznimi pozdravi, vzpodbudnimi in pohvalnimi besedami so nas razveselili tudi predsedniki društev upokojencev Zagorja ob Savi, Hrastnika, Litije, Šmartnega pri Litiji in Gabrovke. Mislim, da je to izjemno dobra praksa, ki bo naše poslanstvo še bolj okrepila in delo prostovoljcev programa naredila še bolj prepoznavno v lokalnem okolju in širše.

Ja, da ne pozabim omeniti tudi naših »muzikantov«, ki so nas zabavali in malce pozibavali ter nas popeljali v zabavno popoldne.

Polni lepih vtisov se vračamo v naš vsakdan, ki ga radi delimo z vami.

 

Jerica Laznik