PRAZNIČNI DECEMBER

PRAZNIČNI DECEMBER

Tako, že dodobra smo vstopili v čisto novo, nepopisano leto 2022. Corone še nismo pregnali, smo pa še tu in lahko smo zadovoljni z lepim vremenom, ki nas vabi na sprehode. Udeležencem programa Starejši za starejše DU Hrastnik pa pričara tudi spomine na lep praznični december, ki smo ga preživeli z obiski, pogovori, nasmehi in razno raznimi darili naših zvestih donatorjev in neutrudnih srčnih ljudi, ki sodelujejo v akciji Božiček za en dan.

Pogovori, planiranje, pakiranje, pisanje voščil in pričakovanje klicev, da lahko dvignemo oz. nakupimo praznične dobrote in na kup zložimo pisane in lično oblečene pakete so nam lepšali cel december. Veseli in razigrani smo pregledovali sezname, pisali nalepke, zvijali in privezovali voščila, nekatera darila smo spravili v vrečke, dodali prijazne zgodbe, spete v zvezek, ki so nam ga podarili učenci OŠ Hrastnik in v nekatere darilne vrečke s posebno pozornostjo položili še palčka ali angela, ki jih je izdelala naša dobrosrčna uporabnica Ruža, ki nas je s svojimi izdelki razveselila že drugo leto.

Seveda bi radi obdarili vse naše udeležence v programu, a žal ne gre. Bodo pa na vrsti naslednje leto, ko vse to ponovimo.

Ko smo vse razdelili, popisali, pregledali in si malo nazdravili na lepe praznike, smo srnice in jelenček odhiteli po hrastniški dolini iskat tiste, ki si jih je letos izbral Božiček. Nasmehi, pogledi, solze, lepe besede in želje – vse to smo dali drug drugemu in verjamem, da smo v tistem trenutku drug v drugem prižgali praznično iskrico, ki nas bo grela še dolgo v leto 2022.

                                                                        Jerica Laznik