NAJ NAM BO TOPLO

Na DU Hrastnik že 40 let deluje Sekcija za ročna dela Marjetice, ki združuje rokodelke in prave umetnice, katerih spretne roke izdelujejo čudovite izdelke. To je tudi botrovalo, da je bila s strani Komisije za tehnično kulturo ZDUS med udeležence izdelave volnenega izdelka, na osnovi natečaja Naj nam bo toplo, izbrana tudi naša vodja sekcije ga. Ida Baloh.

Odločila se je, da izdela prav poseben šal za eno od udeleženk v programu Starejši za starejše. Izdelava šala je potekala na podlagi podrobnih navodil komisije. Glede na namen, izbrano barvo in čudovito obliko šala je bilo odločeno, da ga predamo naši, še vedno živahni in aktivni 84-letni Mariji Gračnar, ki s svojo neusahljivo voljo in tisto pozitivno trmo kljubuje letom in zdravstveni krizi. Rada se udeležuje prireditev, izletov in srečanj, ki so organizirana v okviru DU Hrastnik. Pri vsem tem jo bo odslej prijetno grel tudi naš šal.

Srečale smo se na društvu in s tem lepim dejanjem našo predano članico presenetili in ji polepšali dan. Vsa začudena nad povabilom in darilom nama je z objemi in iskrenim veseljem pobožala dušo.

Takšna, četudi maloštevilčna in kratka druženja so tisti vezni člen, ki združuje in krepi spoštovanje in pripadnost skupini, društvu, kraju……In za to si je potrebno prizadevati, si vzeti čas in prijazno graditi zaupanje.

Jerica Laznik