MATERINSKI DAN

Prostovoljci programa Starejši za starejše DU Hrastnik smo se odločili naše  vnovično četrtkovo druženje udeležencev programa obarvati bolj žensko, prijetno, nežno…..V ta namen smo malo okrancljali prostore Mladinskega centra v Hrastniku s svetlimi pomladnimi barvami in pisanimi voščili, cvetovi rožic ter prtičkov, ki so jih za naše starejše udeležence ročno izdelale naše rokodelke.

Za pravo vzdušje in tisti nežen dotik srca pa so poskrbeli naši najmlajši in njihove vzgojiteljice iz vrtca Dolinca. Naša srca so osvojili že s svojim prihodom in petjem. Ko pa so nam razdelili še papirnate rožice, ki so jih ustvarili sami, pa smo pozabili na vse hudo in slabo, kar nas vsakodnevno spremlja in nas osrečili za danes in dneve, ko se bomo počutili osamljeno in žalostno.

Po slovesu od najmlajših smo naš kulturni program nadaljevali z recitacijami prostovoljk in udeleženk programa ter pogovorom o pomenu in vlogi žensk, ki tudi v tretjem življenjskem obdobju lahko veliko prispevamo celotni družbi za lepši in prijaznejši jutri.

Veseli in zadovoljni, da so se četrtkova druženja s prihodom pomladi vrnila, smo nadaljevali s prijetnim klepetom in načrti za naslednje mesece. Ugotovili smo, da bi bilo v naša srečanja lepo večkrat vključiti naše najmlajše in tudi branje poezije naših domačih piscev.

Vabljeni, da se nam pridružite že naslednji četrtek. Številke na listkih tombole pa bomo črtali in iskali srečo v četrtek, 7.4.2022.

Jerica Laznik, koordinator programa SzS DU Hrastnik