FESTIVAL LUPA

V sklopu tednov vseslovenskega učenja, je bil v Ljubljani 10. septembra festival LUPA, na katerem se predstavljajo nevladne organizacije in društva.

Na tokratnem, že 19. festivalu, na katerem se je na 50. stojnicah predstavilo več kot 100 društev in organizacij iz cele Slovenije je bila tudi stojnica ZDUS-a.  V veselje in čast nam je bilo, da so predstavitev projekta Starejši za starejše na letošnjem festivalu zaupali zasavskim prostovoljkam.

Tako smo barve Zasavja zastopale štiri prostovoljke iz Hrastnika in Trbovelj.

Resnici na ljubo je treba priznati, da zaradi znanih razmer, ni bilo prav veliko obiskovalcev. Med drugimi se je ob naši stojnici ustavil tudi ljubljanski župan, ki po pogovoru sodeč, projekt dobro pozna. Bila pa je prilika, da smo izmenjale tudi nekaj izkušenj in mnenj o aktualnih razmerah in zakonodaji (dolgotrajna oskrba, demografski sklad) s predstavnicami sosednjih stojnic; predsednico društva Srebrna nit, predstavnico dnevnih medgeneracijskih centrov iz Ljubljane in odgovorili na anketo o nasilju nad starejšimi, ki bo objavljena v eni naslednjih številk Naše žene.

Joži Umek, prostovoljka programa SzS DU Hrastnik

Dodaj odgovor