RAZSTAVA ROČNIH DEL »MARJETIC«

Kljub malo drugačnim pogojem druženja in srečevanja na delavnicah ročnih del so naše članice Sekcije ročnih del MARJETICE tudi letos, ob Dnevih upokojencev, uspele pripraviti svojo tradicionalno razstavo. Svoje izdelke so imele na ogled razstavljene v galeriji Delavskega doma Hrastnik od 21. do 22.9.2020.

Prevzeli so nas natančno, inovativno in lepo izdelani okrasni in uporabni izdelki, ki  že korakajo po poti umetnosti. Videli smo vse od kvačkanih damskih sončnikov, do mehkih in barvitih copatk za naše najmlajše, damskega nakita, lepo izdelanih prtov, jopic, šalov…….Pogled pa je pritegnila serija izdelkov oblikovanih s pomočjo vrvi, semenk, listov in ostalih delov narave, ki kar vabijo da se udomačijo pri nas doma.

Iz pogovora z Marjeticami je bilo razbrati, da imajo še veliko idej in zamisli kako uporabiti in reciklirati odpadno embalažo, se naučiti novega vzorca in barvne kombinacije, osvojiti nove tehnike izdelovanja voščilnic ter se na svojih delavnicah zopet prijetno družiti. Zato komaj čakamo kaj nam bodo pripravile v naslednjem letu.

Za letošnjo predstavitev pa iskrene čestitke in še veliko ustvarjalnega navdiha.

 

 

Jerica Laznik