AKTIVNI DOPUST V ŠMARJEŠKIH TOPLICAH

Po krajšem pogovoru s člani društva upokojencev Hrastnik smo se odločili, da poiščemo možnost aktivnega dopusta v Šmarjeških toplicah. Zelo prepričljiv in prijazen strokovni delavec term Krka iz Šmarjeških toplic nam je pripravil ponudbo, ki nas je prepričala. Zajemala je do potankosti razdelanih pet dni razvajanja, druženja, izletov, plesa, zdravstvenih predavanj, uslug wellnesa, notranjih bazenov in za nas zelo atraktivnega lesenega zunanjega bazena ter prevoz. Povrhu vsega pa nam je vse dni prijetno mežikalo sonce.

Najprej smo se lepo porazdelili po sobah, v hladilnike pospravili tekoča zdravila za želodčne težave, trebušne krče, jutranje slabosti in razne nepredvidene težave 😊. Potem pa kratki sprehodi, vodne masaže ali pa kar klepeti na prijetni terasi hotela, ki ponuja lep razgled na hotelski park, ki je prepleten s starimi drevesi, potokom in ribnikom z indijskim lotusom, želvami in račjimi družinami.

Dnevi so kar prehitro minevali in privoščili smo si tudi  panoramsko vožnjo s turističnim vlakcem ter obiskali čebelarstvo Gorenc, Belo cerkev in Hiša žive dediščine.                                                                                                                    Za nas najbolj doživet in prijeten pa je bil  izlet v preteklost – na grad Struga pri Otočcu. Turistični vlakec nas je popeljal do gradu Otočec, nato pa smo se sprehodili ob lepi Krki do gradu Struga.                                                                                               Tam nas je pričakal Mladi princ s Struge in popeljal po gradu. Z izjemnim odnosom, znanjem zgodovine gradu, veščino igranja na stare inštrumente nam je predstavil zgodovino gradu in naš sprehod po grajskih sobanah popestril s svojimi hudomušnimi anekdotami.                                                                                 Privoščili pa smo si tudi panoramsko vožnjo do Šmarjete in vinske fontane ter naravnega izvira v Klevevžu.

Ker pa smo v najlepših letih in bi radi tu čimdlje tudi ostali, smo z zanimanjem prisluhnili nasvetom o zdravi prehrani in predavanju vodje zdravstvene službe v Termah Šmarješke Toplice o vzrokih in posledicah  koronarne bolezni.

Ja, saj vem, da je marsikdo pomislil, da smo za vse to in še mnogo več, porabili več dni kot je zapisano v začetku tega prispevka. Mi pač znamo, veliko smo se družili, igrali tombolo, kofetkali, zaplesali, se veselo smejali in predvsem skrbeli drug za drugega.

Mislim, da mi bo naše druženje v srcu za vedno pustilo lepo sled, ki jo z mislimi rad pobožaš, ko si osamljen ali ti je hudo.

Nasvidenje do avgusta 2022 😊.

 

Jerica Laznik