40 LET MARJETIC

V ponedeljek, 19.9.2022, se je v galeriji delavskega doma v Hrastniku zbrala prijetna družba domačinov in gostov, da bi proslavili 40 letnico delovanja Sekcije ročnih del DU Hrastnik.

V uvodnem pozdravu sta predsednica društva Branka Skaza Roglič in vodja sekcije Ida Baloh povedali, da se je na Društvu upokojencev pred 40 leti pričela lepa zgodba, ki traja, se razvija in nas bogati še danes. To zgodbo pletejo, šivajo in razvijajo Marjetice, ki so združene v sekciji ročnih del.

Da so prave mojstrice svoje ustvarjalnosti in potrpežljivosti ter se znajo tudi poslušati in imeti lepo, pove tudi to, da so v teh 40 letih bogatile in širile razpoznavnost našega društva na premnogih razstavah ročnih del in delavnicah ter se uspešno vključevale tudi v rokodelske skupine v okviru ZDUS-a.

S svojimi izdelki izkazujejo svoje veliko srce, saj izdelke podarjajo prav tistim, ki jih najbolj potrebujejo – pletene nogavice za starejše v DSO, copatke za novorojenčke v porodnišnici Trbovlje, zaščitne maske za starejše,  rožce, srčke in voščilnice pa za starejše v programu Starejši za starejše.

Vse to je tudi razlog tako številne udeležbe na otvoritvi razstave ob 40. letnici delovanja, ki je bila posvečena ravno rožicam v vseh mogočih barvah, materialih in oblikah. Spoštovanje njihovemu delu so izkazali tudi gostje: župan Hrastnika Marko Funkl, predsednik PZDU Janez Malovrh, predsednica KZK ZDUS Zdenka Bevc Škof, direktor DSO Hrastnik Drago Kopušar, predsednik DI Hrastnik Rajko Žagar, predstavnica DU Litija Milena Dimec.

Otvoritev razstave pa so s svojo radoživostjo, iskrenim pogledom, pesmijo in plesom popestrili naši najmlajši.

Iskrena hvala vsem prisotnim in nastopajočim, ker so 40 letnico Marjetic naredili še lepšo.

Jerica Laznik